Ce este SSL și cum funcționează?

Secure Sockets Layer sau SSL este o tehnologie de securitate care criptează datele și informațiile în coduri, pentru a nu fi transmise ca mesaje text. Astfel este prevenit accesul neautorizat și furtul de date cu caracter personal cum ar fi numerele de telefon, numerele de cont, carduri de credit și parole.

De ce să folosești un certificat SSL?

  1. Fiind tot mai prezenți în mediul online, siguranța este foarte importantă, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. Orice site, indiferent de trafic, produsele și serviciile furnizate sau obiectul de activitate, trebuie să dețină un certificat SSL, ca să mă convingă să îl accesez cu încredere. Acestea sunt identificate prin structura https://.
  2. Încă din octombrie 2017, Google ne avertizează în privința lipsei certificatelor SSL, afișând mesajul „site nesigur” (Not Secure). Acest lucru atrage un feedback negativ și o scădere a traficului.
  3. Asigurând o experiență sigură de navigare pe internet, certificatele SSL sunt instrumente de clasare SEO.
  4. Lacătul verde din browserul web care indică existența unui certificat SSL, oferă mai multă încredere vizitatorilor, determinându-i să revină pe site, dar și să facă achiziții sigure prin furnizarea datelor personale ca adrese, carduri bancare, numere de cont etc.

În concluzie, instalarea unui certificat SSL aduce doar avantaje în ceea ce privește calitatea site-ului și construirea unei bune relații cu vizitatorii. Orice site, indiferent de trafic, produsele și serviciile furnizate sau obiectul de activitate, trebuie să dețină un certificat SSL.

Dacă ai achiziţionat un pachet de găzduire de la noi, în articolul următor, poţi găsi un tutorial despre cum să generezi un certificat ssl, gratuit.

Contactează-ne pentru orice informații suplimentare.