Odată cu venirea primăverii nu doar vremea s-a schimbat ci și serviciului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.RO”. Începând cu ziua de astăzi, respectiv 1 martie 2018 s-a implementat sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.RO”. Acestea se vor înregistra sau reînoi pe o perioadă limitată de timp, minim 1 an și maxim 10.

Începând cu 1 martie, nu vei mai putea achiziționa domenii pe viață și va trebuii să plătești 12.9 euro pe an. Pentru cei ce au achiziționat domenii în anul 2013, aceștia au la dispoziție 90 de zile pentru a-și reînoii conturile.

RoTLD pune la dispoziția utilizatorilor o secțiune unde pot verifica perioada de valabilitate a site-ului pentru a nu se trezi cu surpriza de a avea contul inactiv. Începând cu data 01.06.2018 primele conturi vor începe să expire. Poti verifica perioada de valabilitate a unui domeniu, aici.

Informația este importantă atât pentru actualii deținători de domenii, dar și pentru cei ce urmează să-și achiziționeze unul. Pe lângă asta, este foarte important de urmărit valabilitatea conturilor pentru a evita situațiile în care un domeniu de mare interes să fie achiziționați de alți indivizi decât actualii.

Avantajul acestei noie implementări este că vor fi deblocate domenii care până acum ai fost blocate și neutilizate. Iar din luna iunie aceste vor putea fi achiziționate de câtre eventualii doritări. În timp ce dezavantajul este că nu va mai exista un singur preț pentru toată viața, ci unul anual de 12,9 Euro.

Avantaje și dezavantaje există, acum depinde de fiecare cum dorește să privească situația.