Google Analytics este cel mai folosit, atunci când vine vorba de instrumente de analiză web. Însă sunt mulți utilizatori WordPress, care se luptă când vine momentul să adăugăm efectiv Google Analytics la WordPress. Pentru a vă ajuta, vă vom arăta în acest tutorial cum să adăugați Google Analytics în WordPress n în doar câțiva pași.

Adăugați Google Analytics în WordPress cu modulul numit Analytics Cat

Analytics Cat este un modul Google Analytics ușor de instalat și folosit, durează doar câteva minute pentru a-l instala și configura. Deși este ușor, avantajul Google Analytics față de alte instrumente ușoare este faptul că are anumite funcționalități specifice Google Analytics care vă permit să excludeți anumiți utilizatori conectați de la urmărire, pentru a vă asigura integritatea datelor dvs. Google Analytics.

În momentul de față are peste 4000 de instalări active și o evaluare de 5 stele de 5 stele. Pentru a utiliza pluginul, instalați-l și activați-l mai întâi ca și cum ați folosi orice alt plugin WordPress. Deoarece este listat la WordPress.org, puteți face acest lucru direct din tabloul de bord WordPress accesând Plugins → Add New:

După ce activați modulul, accesați Settings→ Google Analytics Manager pentru a face configurările necesare.

În prima pagină, pluginul va cere să vă conectați site-ul. Nu este necesar să o faceți acum, puteți să o faceți mai târziu dând click pe  Skip This Step:

Acum, tot ce trebuie să faceți este să introduceți ID-ul Google Analytics și să alegeți utilizatorii pe care doriți să îi excludeți de la urmărire:

Vă recomandăm să excludeți din înregistrarea datelor, Administratorii și editorii site-ului dvs.

Pentru a găsi ID-ul Google Analytics, accesați contul dvs. Google Analytics. După ce v-ați conectat:

  • Faceți clic pe pictograma Settings pentru a accesa pagina de administrare
  • Selectați Informații de urmărire pentru a extinde lista
  • Selectați Codul de urmărire

În următoarea pagina care v-a apărut, ar trebui să vedeți ID-ul de urmărire:

Copiați valoarea respectivă. Apoi, reveniți la site-ul dvs. WordPress și inserați ID-ul de urmărire în Analytics Cat. Apoi, faceți clic pe Save pentru a începe urmărirea:

Gata! Pe măsură ce site-ul dvs. primește trafic, ar trebui să puteți vedea statisticile sale în tabloul de bord Google Analytics.