În ziua de azi trăim într-o eră a digitalizării, care ne obligă să avem o prezență online, în special în domeniul afacerilor. Achiziționarea unui domeniu web este primul pas important în dezvoltarea afacerii tale și în extinderea ei în mediul online.

Odată cu această decizie apar și întrebări cu privire la numele ideal și extensia potrivită pentru site-ul tău.

Ce nume alegi pentru site?

În primul rând numele destinat site-ului trebuie ales cu grijă, pentru că va fi eticheta afacerii tale. El trebuie să fie cât mai reprezentativ, simplu și ușor de memorat, pentru a mări șansele de a fi descoperit de către vizitatori. Folosește un nume de brand sau cuvinte cheie.

Pentru a da dovadă de profesionalism și încredere se recomandă alegerea unui domeniu propriu și nu a unui subdomeniu precum xyz.wordpress.com. Chiar dacă varianta din urmă ar fi mai comodă din punct de vedere al personalizării site-ului, alegerea unui domeniu propriu este o investiție mult mai eficientă pentru utilizatori.

Care este extensia potrivită pentru site?

În momentul în care te gândești la alegerea extensiei pentru site, trebuie să ai în vedere publicul țintă. De exemplu dacă afacerea ta se adresează doar pe plan local, în România, este indicat să achiziționezi un domeniu .ro, la fel și dacă numele domeniului este format din cuvinte în limba română. Avantajul alegerii extensiei .ro, este că acesta poate fi achiziționat pe o perioadă nelimitată.

În cazul în care afacerea ta este destinată unui spectru larg de vizitatori, la nivel internațional, se recomandă alegerea unei extensii .com, care se poate închiria pe o perioadă de 1-10 ani, cu posibilitate de prelungire. Site-urile cu extensie .com vor oferi un conținut în limba engleză, aceasta fiind cea mai cunoscută, care ulterior va fi tradus în diferite limbi, în funcție de naționalitatea vizitatorilor. Avantajul extensiilor .com, este că sunt mult mai bine identificate de motoarele de căutare Google. Aproximativ 75% din totalul domeniilor folosesc extensia .com.

În ceea ce privește costurile extensiilor, .ro este cea mai convenabilă. Domeniile internaționale cu extensie .com din 3-4 litere sau din cuvinte populare în limba engleză sunt considerate domenii premium, al căror preț se ridică la mii de euro pe an. Domeniile cu același nume, dar cu extensii diferite, pot avea prețuri mult mai accesibile.

După alegerea extensiei, indiferent care ar fi aceasta, următorul pas este achiziționarea și înregistrarea domeniului.

Noi îți stăm la dispoziție!